20091209

static nuffnang ads

majoriti blogger pasti mempunyai akaun Nuffnang.
persoalannya kat sini kat mana korang letakkan iklan korang itu (skycraper).

tutorial kali ini adalah untuk membuat kedudukan ads nuffnang korang menjadi statikdan terapung samada di sebelah kanan, kiri mahupun diatas terpulang kepada citarasa korang lah. sebagai contoh korang boleh tgk dibbawah ini.


iklan ini tidak akan bergerak walau macam mana korang skrol pun. ini merupakan kelebihan untuk pengunjung klik pada iklan korang. aku akan list kan lagi kelebihan-kelebihan yang lain.

korang semua jangan risau kerana meletakkan iklan nuffnang statik ini tidak menyalahi terma dan syarat nuffnang. ini bukti dan jawapan dari pihak nuffnang. so korang tak perlu risau.


Langkah-langkah untuk letakkan static ads ni seperti berikut :

1. Login akaun Nuffnang untuk dapatkan code iklan Nuffnang untuk Skyscraper


2. Copy code di bawah, kemudian letakkan di HTML/javascript dalam blog korang
( Dashboard > Layout > Page elements > Add a gadget > HTML/javascript )

Penerangan :

i.) Nilai 5px boleh diubah. Nilai ini menentukan jarak dari bawah dan jarak dari kanan.
ii.) Letak kod nuffnang sini yang diambil dari step 1. (pastikan kod adalah untuk Skyscraper)

3. Save, then lihat kesannya pada blog korang

then kelebihan die plak

1. Kebarangkalian untuk pengunjung melihat iklan itu adalah sangat tinggi. Kerana ianya muncul sentiasa walaupun scroll ke bawah.

2. Kebarangkali untuk klik juga adalah tinggi.

3. Advertiser lebih berminat untuk beriklan di blog korang

4. Berdasarkan kepada no 1, 2 dan 3, maka earning anda pun akan bertambah

selesai selamat mencuba dan selamat menuai hasil ;)

21 comments:

detektif cyber said...

macam mana nak letakkan di kiri...nuffnang tuh

xyncaholic said...

div style="display:scroll; position:fixed; bottom:2px; right:5px;"

nak letak kiri cuma ubah right tu jd kan left..itu jer..

Decorater [MisS N] said...

betul la..
deco men wat je b4 nih..
baru arinih terbaca ur info nih... mmg betul...berkesan...

xyncaholic said...

yup deco..amat berkesan..hehe..thanks for viewing and click kali ads tu yer..hehe..

Mizuri said...

besh la. sy link kt blog yer!

..nOj.. said...

oh camtu je ek... ok ok nanti nk ambk ek... skang malas lg... ai jd follower dulu... nanti senang nk rujuk

gagaukon said...

terima kasih bebanyak bro... mcm nie baru best!!

xyncaholic said...

try la tak rugi..
malah sungguh menarik..
hakhak

Tudung Via Online said...

Saya pun dah cuba praktikkan kat satu blog. Nak tengok nanti camne perkembangannya.

Terima kasih yer.

gagaukon said...

Bro, boleh saya review post ini dalam Bahasa enggeris, nanti saya link kan kat blog ini..

xyncaholic said...

@gagaukon : boleh..sharing is caring.. :)

gagaukon said...

@xyncaholic = terima kaeshhh bro :)

Tn.Punya said...

bagus ni..good sharing info.. thank a lot geng

~kuyam~ said...

this's so much helping..thxs lots! :)

Razis said...

terima kasih,,,dah tryyy

kenwooi said...

this is cool =)

~ ALIEN ~ said...

salam. bro, cool tutorial. sy dh bt review psal tutorial ni kat blog sy & sy dh letak link ke blog awk.

tq very much...(^_^)

Billet-DOux said...

thanks bro. :) dah wat

Malwana said...

salam bro, nak tanya skit, malwana dah buat statik tu n memang dah jadi, cuma problem nyer, die kuar sekali ngan poll,, so nampak kureng skit..camner ek..

encikvirus said...

best gk tutorial neh..ada cara nak up traffic x bro?

Faisal Abdullah said...

wah menarik,aku sdg cuba untuk gunakan cara ini =)

Anda juga mungkin meminati :

Related Posts with Thumbnails

follow me