20091224

sailormoon vs gaban di facebook

facebook. fenomena baru social networking selepas friendster, myspace, tagged, hi5 dan sewaktu dengan nye. ade org kata ni produk israel. lantak pi lah sbb aku tgk ramai je org islam join facebook nih. tp tu bukan point tok en3 nih.

ni aku nak cite sket la. aku pon tak tau la sapa yg btol dan sapa yg salah. sbb bende nih berlaku kat org terdekat aku. so klau korang yg baca rasa btol @ salah, boleh la bg pandangan, kritikan dan apa saja la kat ruangan komen. segala pandangan dan kritikan korang akan diambil dr sudut +ve.

====================================================================

pelakon pertama : sailormoon
pelakon kedua : gaban

gaban :

hye..nk tanye sketla..y** kenal ke kathleen ariffin tuh? i noticed u added some of my friends..wondering y** kenal ke some of my friends tuh? Just asking.TQ.

sailormoon :

hai...saye tak kenal pn kathleen tue..just added coz of tgk die one of your familes members..tapi ader gak yang cm penah tengok muke.bertembung sumwhere...bese lah kan..melake nie kan kecik jer..aahahaha...do you mind it??ader gak yang saye add just for new member only =)

gaban :

kinda mind jugak...cuz auntie saye tuh da agak lost contact dgn relatives dekat msia..so die buat facebook nih utk carik balik all the relatives here..so bile awak add die, sayer xnkla die igt awak nih one her relatives jugak...cuz awak nih link kat my friendlist.lgpon awak xkenal die so buat ape awak nk add die kan...mcm stalker pulak...im not being mean here..i think if cousins sayer tahu pon they all xsuker...we got 1 case like dis, got this one gal, all my relatives semua die add..i dunno wat her motives..stalking? and yes, we deleted her. the same thing goes to my friends..saye tanye dorang, kenal ke s***e y***i nih.they said no.they accept u in their friendlist cuz u r in my friendlist..aiyohhh segan sayerla..i hope u can delete my auntie from ur friendlist. and also my friends if u dun mind. no heart feeling ok. it just that im not comfortable with it. thanx for ur-cooperation. Have a nice day ahead ;)

sailormoon :

its ok...saye akn delete them all..sori lah coz wat awk tak selesa..i though that is www,,so i can add whatever person that i like as long as i tak wat paper yg tak elok kan...but it happen instead..sorry ya =) .hav a nice day...

gaban :

its oke...thank u very much for ur co-operations ;)

sailormoon :

hehe...hope that takkan ader misunderstading lagi selepas nie...but i suggest that better you & your families wat group..lebeh mudah & lebeh private & lebeh senang nak search group members..supaya perkara yang tak diingini cm nie berlaku lagi selepas2 nie....cuz of this site is public,,so we can do whatever we can selagi tak langgar all rules and conditions...selepas sy,sy tak nak ader yang heart failure..maner lah tau ader spesis cm sy yang suke add2 org tapi tak sangka ader wat org len rase tak puas ati atau tak selesa..huhuhu...this is facebook..connecting people..sy join this account pn sebab nak tambah kenalan dan pengalaman..smbl nak tambah pengetahuan..but...hurrrmmm...mmg tak der heart failure but kebingungan.huhu...enjoy your facebook after dis..hehe..daaaa =)

gaban :

thank u for ur suggestion..the definition of fb for us is only for close friends and relatives...we dun simply add unknown ppl...fb x semestinyeh utk connect dgn sume org..u shudnt say like dat..do more reearch i suggest u..mmg la u xlanggar rules and regulations..but but by adding all the ppl yg ade connection dgn i..wats dat mean? wats ur motives? u said connecting ppl..nk tmbh kenalan n pengalaman..owhh add then trus diam? tgk profile org... tgk gmbr org...tgk komen org...mcm tuh ke? kalau org kata connecting ppl, u connect with them.. u msg them...keep in touch.. mcm ape yg u buat dgn i la sblm nih..tanye2 pasal kawen sume..ok fine i tlg..i pon xkesa..nih siap add my auntie kat aussie? add my sister? add my bff? after adding u keep silent? wats dat suppose to mean? this is not connecting, this is wat we call stalking..check the dictionary if u dunno wats the meaning..stalk ppl's life..stalk ppl's style...this is not making friends...do u understand? yeah no heart failure..i tegur jer pon...keep on adding ppl that u dunno...yeah i truly will enjoy my fb after dis..dun worry..thanx ;)

sailormoon :

ok..ader betol nyer jugak yang awk ckp tue..i agree..mebi saye kene wat byk lagi research after dis..but i'm not stalking anyone...i learn sumthing today...tQ =)

gaban :

yeah it's good when we learn something new and hope you enjoyed it..and have fun with your research..have a good day * peace no wars*

sailormoon :

yeah..peace no war =D

=====================================================================================

panjang plak dialog. boleh ke sesapa nak tentukan siapa yg nak di 'add' kan dalam facebook die??..aku pon tak phm sebenarnye sbb bukan nye gaban ni tak kenal sailormoon. sailormoon ni penah order cupcakes dgn shawl kat gaban. tp wtf la die leh cakap gitu. klau ko rasa mmg sailormoon ni tak patut wat camtu, korang bg la kritikan. sekurang-kurang nya klau btol sailormoon ni salah die puas hati dgn kritikan korang. tp klau apa yg gaban ni ckp tak masuk akal mmg F**k tis girl la..

6 comments:

sue said...

aaaa??? pelik nye...ade org cm2 ye...

Didi Nadhirah said...

but i ade gak pengalaman membe laki add some of kawan perempuan i..tp tak kisah as long die tak kaco i

xyncaholic said...

tu la..ramai jgk yg add aku walaupon aku tak kenal aku approve kan jgk..ape die boleh buat kan..bukan nye ade gamba bogel aku pon..klau ade pon sapa nak tgk..hakhak..

Dak Wan said...

Taknak orang add, takyah lah masuk sosial networking. Dok jewr dendiam kat rumah tu. Btol tak?

Niijiusan said...

wow, ada gak gaban cmni ek... betul gak apa gaban tu cakap tapi.... bende dia cakap tu tak bley apply kat fb or kat any social networking. so, kesimpulannya saya menyebelahi sailormoon~ :)

jjsofia98 said...

~~Sesungguhnya orang yang meninggalkan komen dengan bahasa-bahasa yang indah dan tidak menggunakan kata-kata yang kesat adalah terdiri daripada golongan orang-orang yang hensem dan comel~~

Anda juga mungkin meminati :

Related Posts with Thumbnails

follow me