20091219

jutawan internet - Irfan Khairi

level 4 begin. walaupon entri ini lewat diterbitkan diatas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, aku akan tetap cuba menghasilkan entri tentang jutawan internet yang tidak seberapa ini untuk melengkapkan level terakhir cabaran kami blogger. Jutawan yang dimaksudkan adalah Irfan Khairi.


Serba sedikit tentang beliau :

~ mendapat Ijazah Sarjana Muda Multimedia Design dr Staffordshire University, United Kingdom
~ Bertugas di Netmedia (UK) Ltd selepas tamat belajar sebagai pereka sistem multimedia & perunding internet.

~ mencipta sistem Learning Grid yang digunakan di sekolah-sekolah di United Kingdom ~ memulakan perniagaan internet secara sambilan pada tahun 1999
~ menjana pendapatan 1 juta pada usia 25 tahun

~ antara perniagaan yang dihasilkan adalah menghasilkan E-book, merekacipta laman web dan grafik, perkhidmatan SEO, menjual peta, perunding multimedia, E-niaga dan Pembelajaran.


Rahsia jutawan internet terbongkar yang telah diterbitkan oleh beliau pertama kali aku baca semasa aku tingkatan 5. tetapi pada masa itu ilmu tentang komputer dan internet masih cetek. apatah lagi untuk melakukan perniagaan di internet. minat yg mendalam tentang dunia IT ini meransang minda aku untuk mentelaah buku hasil karya beliau. ternyata kandungan buku tersebut amat mudah difahami dan berguna untuk aku belajar selok belok perniagaan internet. aku yakin klau aku membuat testimoni terhadap hasil karya beliau pasti korang tidak akan percaya. korang pasti terfikir yang aku ni memuji hasil karya beliau semata-mata untuk contest ini. atas sebab itu aku sediakan testimoni dari orang-orang yg lebih pengalaman dan berpengaruh.
komen dan testimoni :

"Tidak seperti pakar perniagaan Internet yang lain, Irfan Khairi melakukan apa yang diajarnya untuk menjana pendapatan dari rumah. Kaedah berniaga yang ditunjukkan olehnya adalah amat berkesan.

Teknik yang diajarnya telah kami gunakan untuk memberi pulangan berkali-kali ganda melalui laman web kami"

~Azizi Ali
Usahawan / Penulis terlaris buku-buku kewangan Malaysia #1 termasuk "Lahirnya Seorang Jutawan" & "Jutawan dari Planet Jupiter

"Keupayaan Irfan Khairi di dalam mengendalikan workshop rahsia internetnya semakin terserlah! Cara Irfan berkomunikasi dan teknik penyampaiannya yang begitu mudah, jujur dan bersahaja cukup efektif.

Pasti memberi kesan dan kepuasan yang mendalam kepada semua yang menyertai. Syabas!"

~Nizal Mohammad
Usahawan / Mantan pengacara Jejak Rasul & MHI TV3

"...Berbekalkan tips-tips praktikal yang diberikan, kini bisnes internet saya telah menjadi kenyataan! Lebih hebat lagi, saya berjaya memperolehi pendapatan melebihi RM1,000 dalam masa 30 hari selepas laman web saya dilancarkan- dan ini hanya merupakan kerja sambilan dari rumah!

Betapa saya amat hargai after workshop service. Bimbingan Irfan & krew membantu memperbaiki perniagaan internet saya dari masa ke semasa! Mereka memang kotakan janji mereka tentang Bimbingan 1 Tahun itu!Terima kasih Irfan Khairi & Krew Rahsia Internet!"

~Tazilan Ibrahim
Usahawan

"...berbekalkan ilmu & pengetahuan yg dikongsi oleh Irfan, Fifi kini berjaya menjalankan kedua-duanya serentak.

Tips-tips Irfan juga amat mudah difahami & 'straight to the point', membuatkan Fifi tidak perlu menjadi pakar IT untuk memulakan perniagaan di internet..."

~Noor Hafiza Saharuddin @ Fifi
Usahawan / Mantan Pengacara TV3 "Bersama Mu"

itu adalah antara komen yg telah diberikan kepada saudara Irfan Khairi. Semoga penjelasan dan komen diatas dapat memberi inspirasi dan pendorong kepada semua bakal-bakal jutawan internet mahupon pengguna internet yang baru berjinak-jinak dalam perniagaan melalui internet. akhir kata terima kasih kepada korang yg bg komen kat blog aku..jangan lupa sokong aku untuk entry level 4 ini.. aku harap korang dapat memberi komen-komen yang membina kepada aku untuk memantapkan lagi blog aku ini.. terima kasih semua..

14 comments:

Kulanz Salleh said...

baru tahu pasal jutawan internet yang ni.. mmg sebelum ni pernah jg dengar dah ramai yg berjaya jadi usahawan internet, cuma kurang beri perhatian... bagus juga dapat info mcm ni..

sniffa93_aznil4eva said...

hye fren:)

wahaa kita sama lah kan.. bgsla jadikan beliau untuk bejaya.. hehe

gudluck tau!

sama2 try the best keyh

xyncaholic said...

thanks bro comment..br nak bg tau kat mana nak komen,bro dah komen dah kat en3 nih..thanks bro..

Johny Tim said...

hmm...nice blog la bro,..jgn lupe komen me back..aku rase pun nk ubah blog aku ke BM la..BI org2 kite x suke haha..

Visit Johny Tim Blog

Kulanz Salleh said...

okey bro.. dah faham dah proses level 4 tu.. jgn risau bro.. tetap support juga ni.. :)

Rizha. said...

hey, gud luck ya!
dh smpai level 4 tue.
all the best okay!
btw, thanx 4 da input.
:)

++***hana zaty**++ said...

wahhh...

saudara irfan ni mmg bijak ar...
ngee~~

bnge2..de ank melayu cmni..hehe

KPD KMOOOOO~~~
semoga berjaye!~~ngee

nurainimg said...

semoga berjaya juga! hahahaha....
last level! ahaks...

good luck..
support me also!

http://butangnuraini.blogspot.com/2009/12/mark-elliot-ceo-president-of-facebook.html

ZahirZ™ said...

Salam Bro...bgus gak info cmnie...
gud luck bro=)idola sudah ade...ape lg...keep going...

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Epul..Whoaaa..same la
our idol nie Dr I.K.. :) Same
dgn Iffa jgk.. :) Sngt kagum
kn dgn kejayaan I.K nie tambah
plk dgn sifat humble die..Kaya
tp x berlagak,x sombong..Susah nk
cari org cam2,kn..

p/s: Gd Luck,Epul! :)

Dak Wan said...

Heheh, camner boleh sama dgn Ieda erk? Anyway, semoga berjaya k?

aDda said...

bro ni msti nk ikut jejak langkah jutawan irfan khairy nih... chayok!...chayok!.. nnt leh gtau sy cmne nk dapatkan earning, msuk sposen pon jd la dari xde lgsung nih..huhuhu

xyncaholic said...

thanks guys sbb komen..
kene banyak belajar lagi klau nak jadi cam saudara irfan..
moga korang pon boleh jadi seperti nya..gud luck semua..hehe..

tricksrex said...

salam..drop by utk komen..tapi rasenye ape yg nk dickp sume org len da tulih.sori lalmbt bro,baru balik keje.neway,hv a nice day~

Anda juga mungkin meminati :

Related Posts with Thumbnails

follow me