20100824

:: mercun ::

tiap kali musim perayaan memang ada budak meninggal sebab mercun..jarang sekali lah tengok anak cina atau india yang mati..semua melayu..tak serik serik..kalau tak mati, tangan putus, mata buta, muka melecur macam-macam lagi lah..kan dah tak ensem..

baru-baru ni berlaku kat terengganu..sedih tengok bila angkara bapa,anak jadi mangsa..kematian penuh tragis..nak menyesal pon dah tak guna dah..banyak lagi kes angkara mercun nih..tiap-tiap hari ada jer budak masuk hospital..mak ayah dowang ni tak pantau ke apa anak dowang buat..

ni nama nye mercun mancis..walaupun pada pandangan mata kasar memang tak bahaya..tp kalau meletop kat tangan nice jugak rasanya..baru je pow kat student sekolah nih..cikgu-cikgu tak ajar pon bawa mercun g sekolah..tp suke sangat bawa..bila suruh bawa buku,macam-macam alasan plak die bagi..tak tau lah mercun apa yg diorang ni ada lagi..baru-baru ni meninggal sangkut kat atas pokok..jangan pula ada kes budak sekolah mati sangkut atas makmal komputer..susah aku nak jawab nanti..so budak-budak yang kantoi ni, esok ngadap cikgu disiplin yer..

1 comment:

Anda juga mungkin meminati :

Related Posts with Thumbnails

follow me