20110718

#kerana gaya, kau merana



Assalamualaikum.

kepala besar kalau dipakaikan dengan helmet kecik boleh masuk tak? mana mau nyeerrr..
dapat sakit adalah. tp aku bukan nak cerita pasal helmet dengan kepala.

2 bulan lalu ada game futsal. ofis aku ada hantar team. ada duit lebih kira nak bergaya la dengan kasut baru. game tak penting gaya seorang footballer tu mesti ada.

malam tu beriyer -iyer ajak bini aku gi al-ikhsan. tak usah bagitahu la nak buat apa kan. belek nyer belek kenan pulak dengan adidas adi nova. setelah puas belek, aku bersetuju mengikut kata hati ku sambar kasut tu. saiz 9 tak de. tak sabar nyer pasal amik saiz 8. ngam-ngam. malam tu sebelum tido dah pasang angan-angan nak score banyak dengan kasut baru nih.



esoknya awal-awal pagi ke senawang sport arena dengan semangat yang kental. tak sabar nak berfutsal dengan kasut baru. streching suda tinggal nak main jer.

1st game fight dengan pdt k.pilah, adalah 10 minit main boleh terseliuh plak kaki. true gila sakit die. hilang gaya beb. datang jauh-jauh pakai kasut baru, 1 game jer main. tak berbaloi lansung. ni dah masuk 2 bulan kaki tak baik baik lagi. adakah karier sebagai footballer akan berkubur. dengan penuh harapan kaki ini akan pulih sepenuhnya. 

2 comments:

Azuan said...

lama benor..2 bulan tu..

sepul azhar said...

tu lah. buku lagi tak ilang lagi sakit. tisu sudah keras..

Anda juga mungkin meminati :

Related Posts with Thumbnails

follow me